Announcement

Collapse
No announcement yet.

speedometer repaint face and fuel gauge adjusting

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    the saga continues. i put the 3 volts on the fuel gauge and adjusted both arms/gears. now the gauge goes to FULL with 3 volts and EMPTY without any current to it. so i think (and pray) that the gauge is adjusted now. then ,I have the no power issue to the sender or out of the green/black wires from the CVR.

    Comment


    • #32
      happy mothers day to all. upshot to gauges. i adjusted the arms as Dave said to do. now the gauge is on E with power off, and when powered with 3 volts from batteries, gauge goes to F. great, I think. now I took the clock off and found that the radio suppressor coil is fried. I think this coil was put on bullet birds as it was not on Squarebirds. when i powered the CVR without the coil attached, I got my oscillation current out of the female "spade", about 1-5 volts. so my CVR is good. I will wire it without the radio suppression coil and I bet I will get my oscillating current from the black/green stripe at the gauges. hopefully no wires were fried between the gauges and the CVR. i don't know if anyone reproduces the coil but I can live with static on my AM radio. if anyone has thoughts please let me know. thanks to all again. see photos attached.
      Attached Files

      Comment


      • #33
        they may have only been on bulletbirds. i found one on eBay, used ,for sale. says its from a '61 tbird.
        Attached Files

        Comment


        • #34
          about to give up and try and find someone who knows about old fords in san diego. i had adjusted the arms so that the gauge read empty just sitting and read full with 3 volts powered. hung it from the dash, took out the sender, plugged in and grounded. gauge went to empty when i moved the float arm to empty, and went to 90% full when i swung the arm to the full position. so i reinstalled the sender unit. with key off sits on empty but with key on only goes to 1/4 full although tank is about 3/4 full. i am stumped and giving up. temp gauge works fine and i get oscillation current at the black/green stripe wires going to the fuel and temp gauges.

          Comment


          • #35
            Warren, please give me a call, ASAP... 210-875-1411. I have someone who I think can help you in your area...

            Ray Clark - Squarebirds Administrator
            The Terminator..... VTCI #11178
            Contact me via Private Message for my email address, or Call (Cell) 210-875-1411

            https://www.squarebirds.org/picture_gallery/TechnicalResourceLibrary/trl.htm

            Comment


            • #36
              ray, nice talking with you. thanks for al your help and input.

              Comment

              Working...
              X