This will take you to the main site where there is history, technical information and other information on these cars.
This takes you back to the main page of the forums.
This is the control panel to change your password, information and preferences on this message board.
Click here if your lost your password or need to register on this message board. You must be a registered user to post. Registration is free.
Search this board for information you need.
Click here to buy cool Squarebirds mechandise.
Click here to support Squarebirds.org. For $20 annually receive 20mBytes webspace, a Squarebirds e-mail address and member's icon on the message board.
  #1  
Old 11-28-2010, 10:36 AM
Howard Prout's Avatar
Howard Prout Howard Prout is offline
Tinkerer
 
Join Date: Feb 11 2009
Posts: 435
Howard Prout is on a distinguished road
Default Posting using IE9

I recently upgraded to IE9 on another computer and now I can't post on the forum from that computer. Has anyone else had a similar problem? It seems as though the "data" protcol for IE9 is missing.
__________________
"Old Betsy" - my '59 convertible J9YJ116209 Thunderbird Registry #33341
Reply With Quote
  #2  
Old 11-29-2010, 10:52 AM
Howard Prout's Avatar
Howard Prout Howard Prout is offline
Tinkerer
 
Join Date: Feb 11 2009
Posts: 435
Howard Prout is on a distinguished road
Default

I am now trying Firefox and it seems to work! Strange! IE9 still not working.
__________________
"Old Betsy" - my '59 convertible J9YJ116209 Thunderbird Registry #33341

Last edited by Howard Prout : 11-29-2010 at 11:05 AM. Reason: update
Reply With Quote
  #3  
Old 11-29-2010, 01:43 PM
dgs's Avatar
dgs dgs is offline
Super-Experienced
 
Join Date: Feb 13 2003
Posts: 921
dgs is on a distinguished road
Default

Is IE9 officially released or is it still in beta? If beta, I'd reserve judgment until it's done.
__________________
DGS (aka salguod)
1960 Convertible - Raven Black, Red leather
www.salguod.net
Reply With Quote
  #4  
Old 11-29-2010, 01:52 PM
dgs's Avatar
dgs dgs is offline
Super-Experienced
 
Join Date: Feb 13 2003
Posts: 921
dgs is on a distinguished road
Default

Could also be due to the forum using vBulletin 3.6.8, which several releases ago. Best I can tell it was released in 2006 or 2007.
__________________
DGS (aka salguod)
1960 Convertible - Raven Black, Red leather
www.salguod.net
Reply With Quote
  #5  
Old 11-29-2010, 06:14 PM
Howard Prout's Avatar
Howard Prout Howard Prout is offline
Tinkerer
 
Join Date: Feb 11 2009
Posts: 435
Howard Prout is on a distinguished road
Default

It is must be due to a bug in IE9 as it is in the Beta stage. this update was made using IE8 after IE9 was uninstalled. IE9 isn't listed in the programs section of Control Panel, you have to go into Microsoft Updates on the left margin of the Programs page. If you ten scroll down the list, you will find IE9, highlight it and then hit the "Uninstall" button and you will be back to IE8 after restarting your computer.
__________________
"Old Betsy" - my '59 convertible J9YJ116209 Thunderbird Registry #33341

Last edited by Howard Prout : 11-29-2010 at 08:59 PM. Reason: update
Reply With Quote
  #6  
Old 12-01-2010, 06:52 AM
Howard Prout's Avatar
Howard Prout Howard Prout is offline
Tinkerer
 
Join Date: Feb 11 2009
Posts: 435
Howard Prout is on a distinguished road
Default

A guru on a Vista forum advised me that the problem I was having with IE9 was caused by IE9 using newer standards and that the issue could have been resolved by using the "compatability view" option. Too late now, I'm back to IE8 and Firefox.
__________________
"Old Betsy" - my '59 convertible J9YJ116209 Thunderbird Registry #33341
Reply With Quote
  #7  
Old 06-24-2011, 03:38 AM
YellowRose's Avatar
YellowRose YellowRose is offline
Super-Experienced and a HELLOFA nice guy
 
Join Date: Jan 21 2008
Posts: 11,875
YellowRose is on a distinguished road
Default Posting using IE9

It appears that the problem that Howard Prout ran into regarding posting on our Forum using IE9 has reared it's head again. Yesterday, we had an older member and a new member both tell me that they were not able to post anything to our Forum. They could not start a thread, or post, or respond to a post. They got the error message that "the text is to short by 10 characters" when they have far more than 10 characters typed into their post.

It does appear that IE9 is involved with this problem. It might be a conflict between it and the version of vBulletin (3.6.8) that we are running on this Forum. We are not running the current, latest version because our software guru's, if I understand this correctly, are concerned that if we update to the latest and greatest we might have problems.

Howard fixed his problem by going back to IE8 and Firefox, as I recall. I almost always run the Forum from Firefox and not IE. So if you are having problems not being able to post, try installing IE8 or download Firefox or one of the other browsers and see if that fixes the problem.

Both of our members who had this problem yesterday are running Windows 7 as their operating system. I am assuming they are also running IE9, but forgot to ask. As a result of the problems experienced today, one of our members has been able to figure out how to get around this problem. Here is what you can try.

In the black border on the Forum you will see User CP on the far left side. This is your access to your User ID and gives you the ability to change the settings your can use to view our Forum. Click on it and check the following.

Scroll down to User Options. You should see Control Panel and under that, Settings & Options. From there Go to Edit Options, and then scroll down to Miscellaneous Options. Look at Message Editor Interface. If it is set to Enhanced Interface-Full WYSIWYG Editing, change it to either Simple Text Box or the second option, Standard Editor - Extra Formatting Controls. The two people who could not post yesterday did that and both were able to post again.

If you have this problem, you might first try using a different browser, like Firefox, Opera, Google Chrome, Safari, etc.. If you still have the problem using a different browser then try checking and changing the settings as stated in the paragraph above. If you are having problems posting and these steps do not clear it, please let us know. BTW, I am using WinXP and IE8 and do not have this problem, as you can see. I am also using the Enhanced Interface-Full WYSIWYG Editing option. So far as I know, it is only those who are running Windows 7 with, I assume, IE9. See the other comments in other posts about this problem also.
__________________

Ray Clark - Squarebirds Administrator
'59 Tbird "The Yellow Rose Of Texas" aka "Tweety Bird"
"It's Hip To Be Square"
Thunderbird Registry #33025 VTCI #11178

rayclark07"at"att.net (Home) 210-674-5781 (Cell) 210-875-1411
http://www.squarebirds.org/picture_gallery/TechnicalResourceLibrary/trl.htm
Reply With Quote
  #8  
Old 06-24-2011, 03:05 PM
tp tbird's Avatar
tp tbird tp tbird is offline
Experienced
 
Join Date: Dec 17 2007
Posts: 188
tp tbird is on a distinguished road
Default Posting messages

I was the one that had the problems posting,I am using windows7 and IE9.After I could not post a message I contacted Ray and we tried a few things and it didn't work when I tried to post it kept saying that I need 10 more characters to post every time.I played around about a half a day and tried to post on another site VTCI and it worked so I went back to the Squarebird site and looked at the user options- miscellaneous options:change to basic editor-a simple text box.It was set before to enhanced interface-full WYSIWYG editing.After I changed it to the simple text box it worked.That was a easy fix without changing the IE,I know from the pass the more you start changing things the more that can be messed up because I can't remember what I did.I hope this helps anyone that has the same problem.

Last edited by YellowRose : 06-24-2011 at 09:55 PM. Reason: Correction
Reply With Quote
  #9  
Old 06-24-2011, 08:29 PM
Howard Prout's Avatar
Howard Prout Howard Prout is offline
Tinkerer
 
Join Date: Feb 11 2009
Posts: 435
Howard Prout is on a distinguished road
Default

Thanks for the tip - it solved my problem of posting with IE9.
__________________
"Old Betsy" - my '59 convertible J9YJ116209 Thunderbird Registry #33341
Reply With Quote
  #10  
Old 06-25-2011, 04:07 AM
simplyconnected's Avatar
simplyconnected simplyconnected is offline
Slow Typist
 
Join Date: May 26 2009
Posts: 7,121
simplyconnected is on a distinguished road
Default

I use Windows 7 (64-bit) with the most recent Windows Update (refreshed as of today's 50+ downloads and upgrades).

I also use IE 9.

Somehow, I have not had a problem posting for the past year. I almost feel guilty for NOT having problems on this site.

My suggestion is, keep your Windows updated and delete your browser cookies and temporary internet files on a regular basis. Some temp files automatically delete themselves after an expiration date. Others keep stacking up in your hard drive. When full, your computer will act screwy and it will slow terribly.

To delete cookies and temp files in Internet Explorer:

* Open Internet Explorer (you're in it now)

* At the top, click on a tab or icon that says TOOLS

* Find OPTIONS or Internet Options and click on it

The first catagory is where you set your 'home page' for

browsing. The second catagory has a DELETE button for

your history and cookies.

* Click this DELETE button.

If you haven't done this for awhile, your computer may delete thousands of little files, which may take a couple minutes. Be patient and wait for it to finish. That's it. - Dave
__________________
My latest project:
CLICK HERE to see my custom hydraulic roller 390 FE build.

"We've got to pause and ask ourselves: How much clean air do we need?"
--Lee Iacocca
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:36 AM.

Driving, racing or working on cars can be hazardous. The procedures and advice on this website including the message board are opinion only. Squarebirds.org and its webmasters and contributors do not guarantee the correctness of the advice and procedures. The Squarebirds.org and its webmasters assume no liability for any damage, fines, punishment, injury or death resulting from following these procedures or advice. If you do not have the skills or tools to repair your car, please consult a professional. By using this site you agree to hold harmless the Squarebirds.org, its authors and its webmasters from any resulting claim and costs that may occur from using the information found on this site.

Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Any submissions to this site and any post on this site becomes property of Squarebirds.org . The webmasters reserve the right to edit and modify any submissions to this site. All material on this is site is copyrighted by the Squarebirds.org. Reproduction by any means other than for personal use is strictly prohibited. Permission to use material on this site can be obtained by contacting the webmasters. Copyright 2002-2016 by Squarebirds.org.