View Single Post
  #1  
Old 03-05-2017, 07:51 PM
RPM06163 RPM06163 is offline
Newbie
 
Join Date: Sep 24 2016
Posts: 2
RPM06163 is on a distinguished road
Default 1963 Thunderbird - Starter Won't Engage

I am new to this forum. I inherited this car from my younger brother. It was in PA for 3 years and in September I was able to have the car moved to NC. Since then I have replaced the starter and rebuilt the carburetor. Apparently, my brother was having some trouble with the starter. The drive gear shattered. While it was in PA my father pulled the starter and had a local guy rebuild it. Therefore, I really am not sure I have the correct starter. When we installed it it worked but occasionally it would not disengage. It would either disengage on its own within a few seconds or if I shut the car off and restarted it would be fine. That was the case once I got it in NC, until about a week ago. I put the new carb on it and was driving it home from my storage unit. It would not disengage. I would stop and start it and then drive a little further, but it never disengaged. Then once I got it home and into the driveway, I turned it off and ever since the drive will not engage. The motor spins and you can hear the drive start to engage, but it never does. I have replaced all cables. Checked the battery which is pushing 12.3 volts or so. The solenoid seems to be working as it has 12.2 volts or so as well. I have cleaned all the grounds on the block and all the connections of the cables. I am at a loss as to what to do next. If anyone could give me some advice I would really appreciate it. I have had several antique cars and I have never encountered a problem like this where I am out of ideas. I am thinking it might have something to do with the ignition switch. I cranked it a lot on the drive back to the house from the storage unit.
Reply With Quote