PDA

View Full Version : 430 in a 60 HELP!


xolyman
12-26-2009, 05:07 PM
Hi all, Im new to the squarebird site. I bought 60 convert in buckets and it came with a rebuilt 430 and rebuilt trans. It didnt have any mounts on the engine. However I dont think its the original engine. when I use the 352 mounts it sits to close to the steering box. I saw the mounts and frame pieces that tbird430 shows on his post of 5/27/08 and I do not have those. I am thinking of modifying the frame crossbrace engine mounts to move the engine forward. That way I could use the 352 mounts. Seems like I only need about 3/4 inch and it would be fairly simple to do. Has someone did this? Any problems? Thanks,

tbird430
12-28-2009, 03:53 PM
Does your Bird's VIN# state it came with the 430cid from the factory?

xolyman
12-28-2009, 06:50 PM
Vin code J. (430) It looks like something may have been welded on in front of upper control arm at one time but its gone now. After doing some checking, I used 390 mounts, reversed them to move the motor forward and notched the original crossmember mounts with a 1 inch square hole to gain the last 1/2 inch. I will make a square washer to fit the frame mounts for the underside to hold the engine in the correct position. If I didnt already have the rebuilt engine and trans I would put a 390 in it (they are bullet-proof). However I think I have the engine pretty close to where it is suposed to sit.

tbird430
12-29-2009, 03:34 PM
Okay. That old weld spot is where Ford Engineers welded the Lincoln motor mount brackets to the Squarebird 352cid mounts.

I guess a previous owner blew the stock 430cid & replaced it with a 352-390cid. They would have had to remove those 430cid brackets in that situation...

Jon R.